Van Schoonbekeplein 13 2000 ANTWERP
13 Gault&Millau
Budget
€€€
Opening hours
Opening hours
About this restaurant
Restaurant Marcel exudes bravura, elegance and charm. The beautiful building that once was the Dawsons' Memorial Church is not something you just pass by. At this location you eat French/Belgian classics. In the wine list with more than 400 references compiled by sommelier Serge Verboven everyone finds his liking. Marcel receives his guests in this beautiful setting, with a delicious meal, accompanied by excellent wines and attentive service. CULINARY CHARM At Marcel's you will enjoy culinary classics with a contemporary interpretation. The art of "soigneren" is revived in Marcel restaurant.
Review score
9.3 Based on 299 reviews
Service
Quality
Atmosphere
299 people have written a review about this restaurant
By sharing your experience, you help users make their choice
Katelijne
Reviewed on: 30/09/2024
Katelijne recommends this restaurant for: Groups, Gastronomy

Ik was er met een groep van 5 personen: - ik...

Ik was er met een groep van 5 personen: - ik heb heel lang op voorhand gereserveerd om zeker op de bovenste verdieping te kunnen zitten. Maar deze was gesloten toen we arriveerde. Jullie hadden mij hiervan toch kunnen verwittigen?? Ik heb de laatste weken voor de reservatie nog 3 keer gebeld om de reservatie te bevestigen en om uitdrukkelijk te vragen naar de bovenste verdieping. Ik begrijp niet dat jullie mij dan niet even zelf opbellen om dit te melden. - We kregen een ronde tafel = heel goed, het was een heel gezellige tafel waar we met iedereen goed konden praten - als voorgerecht namen we de gamba's en kalfszwezeriken. Beide ook heel lekker, De gerechten werd lekker warm opgediend. Niets op aan te merken - als hoofdschotel kozen we voor de steak au poivre flambé, en de steak tartaar. 3 pers van het gezelschap waren even naar het toilet en juist op dat moment werden de steak en tartaar bereid aan tafel. We vonden het heel raar dat er niet werd gewacht tot iedereen weer aan tafel was om hier mee te beginnen. Bovendien hadden we saignant gevraagd. De steaks waren blue chaud, de pepersaus was niet goed gebonden, de bearnaise was te stevig gebonden, de tartaar was op het bord gekwakt (een garneerring kan wonderen doen). - Het slaatje wat we erbij kregen was niet fris. De neren van de sla waren er nog aan en waren hier en daar bruin. Ok dat jullie gewone kropsla geven, maar zorg er dan voor dat deze in orde is. - op de wijnkaart stond geen enkele fles onder de 50 EUR. Is dat niet een beetje overdreven?? Er zijn echt wel goed beterkopere wijnen die heel kwaliteitsvol zijn. - voor de prijzen die jullie vragen, mogen we toch wel een top service verwachten en dat was er niet. En steak friet (ook al is het Holstein) voor 59 EUR, een cola voor 5,-EUR .... met deze prijzen moet een topservice gegeven worden.

Piet
Reviewed on: 30/09/2024
Piet recommends this restaurant for: Couples, Gastronomy

Het eten was overheerlijk, de timing van de...

Het eten was overheerlijk, de timing van de gerechten perfect. Echter werd het slaatje bij de steak tartaar vergeten. Op zich vonden we dat niet erg (omdat we dat meestal toch niet opeten) maar toen we bij afrekenen dit terloops vermeldden, was de reactie van het personeelslid eerder koel en afstandelijk.

Danny
Reviewed on: 30/09/2024
Danny recommends this restaurant for: Business lunch/dinner, Trendy atmosphere, Gastronomy, Price/quality

Zeer lekker eten. Perfect gekruid, steak gebakk...

Zeer lekker eten. Perfect gekruid, steak gebakken zoals het moest, frietjes uitermate lekker. Ook vis was subliem, smaken en garing nergens op restaurant In België zo goed gegeten. Toen we op vakantie in Italië waren, had ik deze vis daar gegeten en vond ik het zo lekker, maar jammer genoeg stelde elk restaurantbezoek me teleur. Marcel dus niet! Top.

Rik
Reviewed on: 29/09/2024
Rik recommends this restaurant for: Groups, Trendy atmosphere

Lekker eten, en heel aangename bediening...

Lekker eten, en heel aangename bediening

Rik
Reviewed on: 29/09/2024
Rik recommends this restaurant for: Couples, Gastronomy, Price/quality

Super keuken. Attente en vlotte bediening Hebbe...

Super keuken. Attente en vlotte bediening Hebben prima wijnkaart én niet alcoholische wijn Super kikkerbillekes en koniginnehapje

Elisabeth
Reviewed on: 29/09/2024
Elisabeth recommends this restaurant for: Couples

Voisins très bruyant Viande chère sans être...

Voisins très bruyant Viande chère sans être exceptionnelle Choix des vins au verre très limite

Stefan
Reviewed on: 28/09/2024
Stefan recommends this restaurant for: Groups, Gastronomy

Zoals steeds uiterst vriendelijk en heerlijke...

Zoals steeds uiterst vriendelijk en heerlijke coquellette op karkas gebakken.

Thomas
Reviewed on: 28/09/2024
Thomas recommends this restaurant for: Couples, Trendy atmosphere

Het is altijd kwalitatief hoogstaand….enige...

Het is altijd kwalitatief hoogstaand….enige minpuntje = nog steeds geen kaaskroketjes op het menu

Wolf K.
Reviewed on: 26/09/2024
Wolf K. recommends this restaurant for: Business lunch/dinner, Gastronomy

verzorgd en zeer lekker. sympathiek personeel....

verzorgd en zeer lekker. sympathiek personeel.

Marc
Reviewed on: 26/09/2024
Marc recommends this restaurant for: Business lunch/dinner, Gastronomy

Heel vlotte afwikkeling met betrekking tot...

Heel vlotte afwikkeling met betrekking tot de reservatie wat niet altijd evident is voor een grotere groep. Kwaliteit van het eten, drank, bediening en accommodatie

All reviews of this restaurant